Trust

Braakland/Zhe Bilding

Tekst: Hal Hartley Bewerking & Regie: Adriaan Van Aken & Stijn Devillé / Muziek: Rudy Trouvé & Mauro Pawlowski / Vertolking: Jessa Wildemeersch, Pieter Genard, Kris Cuppens & Sara Vertongen / Dramaturgie: Els Theunis /  Coproductie: Stad Leuven

Was dat gemeend? Wilt ge met mij trouwen?
Ja.
Waarom?
Omdat ik dat wil.
Niet omdat ge van mij houdt?
Ik respecteer en bewonder u.
Is dat geen liefde?
Nee. Dat is respect en bewondering.
Volgens mij is dat beter dan liefde.

Maria, een in alle opzichten ordinair middelbare schoolmeisje (kauwgum, goedkope make-up) meldt haar ouders zonder slag of stoot dat ze zwanger is van haar vriendje en bezorgt haar vader zo een fatale hartaanval. Onterfd door haar moeder, gedumpt door haar vriendje en in de steek gelaten door haar vriendinnen, zwerft ze door de straten. Ze ontmoet Matthew. Een enigmatische, kettingrokende computertechnicus met een kwalijk temperament die, ondanks zijn leeftijd – hij loopt tegen de dertig – nog bij zijn vader woont, en altijd een handgranaat op zak heeft – just in case! Ondanks al hun verschillen vormen de twee zowat een perfect koppel, ook al blijft hun toekomst het hele verhaal lang even onbeslist als hun liefde voor elkaar. Maar feit is dat Maria zich in relatie met Matthew in luttele weken ontwikkelt van ordinair schoolmeisje tot een zelfstandig denkende én agerende jonge vrouw.

Trust, naar een filmscenario van de Amerikaanse schrijver, regisseur en muzikant Hal Hartley, heeft de potentie om een nieuw ijkpunt te worden in het parcours van BZB. Een hedendaagse dialogenvoorstelling (een primeur voor het gezelschap!) over liefde in tijden van economische recessie en voorstedelijk verval. Na De Vreemdeling van Camus, is Trust een nieuwe voorstelling over jonge mensen die wat vreemd in de wereld staan: zowel Matthew als Meursault hebben een moeilijke verhouding met hun werkgever, kijken op een nuchtere manier naar de liefde en hanteren allebei zonder duidelijke aanleiding een wapen.  We presenteren Trust en De Vreemdeling dan ook als een soort tweeluik, met telkens Pieter Genard, Sara Vertongen en Kris Cuppens in de voornaamste rollen. Beide voorstellingen zijn ook in dezelfde periode te zien.

Met veel zin voor actie, vaart en spanning gebracht door vier uitermate speelse acteurs en twee muzikale supertalenten, die het geheel doen aankomen bij de toeschouwer, nog voor hij het goed en wel beseft.

Tekst: Hal Hartley Bewerking & Regie: Adriaan Van Aken & Stijn Devillé / Muziek: Rudy Trouvé & Mauro Pawlowski / Vertolking: Jessa Wildemeersch, Pieter Genard, Kris Cuppens & Sara Vertongen / Dramaturgie: Els Theunis /  Coproductie: Stad Leuven

Bron: http://www.braaklandzhebilding.be/dp/node/705

Trust